Veulens 2019

Inmiddels zijn alle veulens van 2019 geboren, en wat zijn we blij met de 3 veulens die momenteel in de wei spelen met elkaar! Helaas kijken we terug met een lach en een traan, want het hadden er 4 moeten zijn dit jaar, maar er lopen er nu 3 in de wei.  Net zoals elk jaar hebben we ook dit jaar een thema voor de namen, namelijk: Vogels!

Als eerste werd op 28 april het veulen van Zoey en Rocket geboren, een prachtig valk hengstje! We noemden hem Falcon, roepnaam Falco. Maar helaas was er vanaf het begin al iets mis, en is hij ondanks alle zorg en inspanning niet ouder geworden dan 2 dagen. 

 

Na de tegenslag van het verlies van ons eerste veulen dit jaar, was het op 5 mei tijd voor Lily om te bevallen van haar eerste veulen. Dit veulen zou niet alleen haar eerste veulen zijn, maar ook het eerste veulen van Ixion! We waren dus enorm nieuwsgierig….

Lily had een bevalling uit het boekje en we kregen een prachtig zilver valk hengstveulen van haar! Een heerlijk vrolijk mannetje, die we ‘Golden Eagle’ hebben genoemd. Zijn roepnaam is Iggy. Hij is werkelijk het evenbeeld van zijn vader, wat enorm leuk is om te zien. De hoge verwachtingen die we van de veulens van Ixion hadden, worden in dit eerste veulen al behoorlijk waargemaakt. Met Iggy heb ik een bijzondere band, daarom heb ik besloten dat hij voorlopig zal blijven bij ons om te zien hoe hij ontwikkeld.

 

Na Falco en Iggy zat een paar maanden rust, maar na lang wachten kwam dan eindelijk Bella’s veulen, een prachtig valkbont merriveulen! Uit de 30 kleuropties die uit de combinatie Bella x Ixion konden komen, hadden we onze grootste wens gekregen. We noemen haar ‘Bird of Paradies’, roepnaam Birdy.  We kunnen niet anders dan dit onwaarschijnlijk knappe dametje aan te houden als toekomstige fokmerrie! Welkom in de groep, Birdy!

Tijd voor het laatste veulen van dit jaar alweer, maar die mag zeker niet ontbreken! Star was na de geslaagde match met Rocket vorig jaar, wederom drachtig van hem. En ook nu hebben we een prachtig zilverappel veulen mogen verwelkomen, de 3e man dit jaar, en we noemen hem ‘Silver Heron’, roepnaam Heron. Zijn naam betekend ‘zilver reiger’ 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.