Training en Certificering

De training van een paard is van enorm belang om meerdere redenen. Een goed getraind paard zit lekker in zijn vel, beweegt goed, is energiek, veel gezonder, en beleeft veel meer plezier met zijn baasje. Te vaak komt het nog voor dat gangenpaarden vastgereden worden omdat hun gang niet goed wordt getraind, gebrekkig wordt getraind, of juist de andere aspecten van de training buiten de tolt om ‘verwaarloosd’ of verkeerd aangepakt worden. 

Training algemeen
Bij ons kunt u voor de meest uiteenlopende trainingsdoelen terecht. We geloven er in dat om een training goed te laten verlopen naar alle aspecten rondom het paard gekeken moet worden. Zo zal het dus ook niet snel voorkomen, dat uw paard maar één aspect getraind krijgt bij ons. Van de basis op de grond tot het finesse werk onder zadel behoort tot de training. Natuurlijk hangt het grotendeels van het paard af, welke aspecten meer getraind worden, en welke minder. Het leuke wat wij wel eens tegenkomen is dat, mensen bij ons komen voor specifieke gangtraining. Wij nemen het paard in training en lopen tegen problemen aan met bijvoorbeeld hulpen onder zadel, of gedrag vanaf de grond. Omdat wij zo breed mogelijk trainen gaan we dus ook hier mee aan het werk. Nadat een indirect probleem is verholpen, gaat het vaak al beter met de training waar het paard eigenlijk voor kwam. Met deze holistische benadering in training en omgang met de paarden hebben wij inmiddels bewezen goede resultaten te behalen.

We proberen voor elke eigenaar een realistisch beeld neer te zetten. Wij zijn geen wondermensen, en nog belangrijker, uw paard waarschijnlijk ook niet. Een vast tijdsbestek hangen aan een bepaald doel, ligt niet in onze aard. Simpelweg omdat wij niet kunnen voorspellen wat we tegen gaan komen in de training en hoe het paard het op gaat pakken. Het ene paard heeft meer tijd nodig dan het andere, om nieuwe dingen te leren, of oude gewoontes af te leren. Wel geven wij een indicatie, en houden de eigenaren gedurende een training van een paard op de hoogte over de vorderingen. Zo kunnen we tijdens het traject steeds meer vast gaan stellen hoelang het paard nodig zal hebben om een bepaald doel te bereiken.

Wij werken vanuit de basis van het paard, een stuk natural horsemanship en algemene bio-mechanica. We maken gebruik van kundige specialisten waar nodig, aangevuld met onze eigen brede ervaring die het plaatje compleet maakt. Door zeer gericht naar het paard te kijken, zoeken we naar de juiste trainingsweg voor de beste resultaten.  

 

In alle trainingstrajecten is het mogelijk in de laatste weken van de training van uw paard, kostenloos te komen lessen. Dit is bij het trainingstarief inbegrepen.

Training met de eigenaar
Het trainen van de paarden zou weinig zin hebben, als we geen tijd zouden besteden aan de eigenaren. Daarom hebben wij in de trainingstrajecten, lessen met de eigenaar geïntegreerd. Hierdoor kunnen wij hun meer vertellen over hun paard, en kunnen zij dit ook zelf voelen en ervaren. Dit maakt ook de drempel lager voor de eigenaren, om bij een klein probleem na de training, ons gewoonweg te contacteren om raad. Wij proberen die drempel bewust zo laag mogelijk te leggen, om te zorgen dat kennis blijft groeien, de paarden lekker in hun vel blijven zitten, en de eigenaren op een fijne manier met hun paard kunnen blijven werken.


Maatwerk voor paard en eigenaar 
Eigenlijk is elke training op zich maatwerk, zowel voor eigenaar als paard. Wilt u meer informatie over de trainingen, of wilt u graag een op maat gemaakte offerte, neem dan gerst contact met ons op! Houd er rekening mee dat ons trainingsseizoen doorgaans loopt van 1 maart tot 1 oktober.  Buiten deze periode nemen wij geen trainingspaarden aan. Daarnaast doen wij maximaal 2 paarden tegelijk.

Reserveer daarom tijdig uw training, helemaal bij langere trajecten! 

Overzicht prijzen seizoen 2019

Basis stalling p/m: € 150,-

Training vol p/m (5-6x p/w): € 450,-

Training half p/m (2-3x p/w): €300,-

 

Certificering Mountain Horses

Bij ons kunt u ook terecht voor het certificeren van uw Mountain Horse. Dit integreren wij dan na aanleiding van een gesprek in een trainingsperiode die past bij het paard. Alle papierwerk nemen wij ook van u over, zodat het vastleggen van uw paard in Amerika geheel verzorgt wordt. Vanuit onze visie over trainingsperioden kunnen wij geen vaste aanbieding doen wat betreft certificering + bepaalde periode training. Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact met ons op. 
Wij rijden sinds 2015 geen paarden meer in, wel is het mogelijk een paard welke al zadelmak is, door ons door te laten trainen  en in te tölten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.