Veulens 2022

Inmiddels zijn 3 van de 4 veulens van dit jaar gezond ter wereld gekomen! We verwachten nog 1 veulen van Bella, maar die is pas begin juli uitgerekend.  Ons namen-thema dit jaar is Italiaanse namen.

We stellen jullie graag voor aan onze nieuwe veulens!

LJP Star's Vito

Op 2 mei is Star bevallen van een prachtige zoon. De vader van Vito is Rocket, een combinatie die we al een paar keer eerder hebben gehad. Alle veulens hier uit zijn stuk voor stuk prachtige zilverappels geweest, en ook Vito is zilverappel zwart (ook wel chocolate genoemd) van kleur. Vito is een levendig mannetje, en doet hiermee zijn naam dus ook zeker eer aan. Vito betekend namelijk: levendig!

Vito is beschikbaar voor de verkoop, maar blijft uiteraard nog een tijdje bij zijn moeder! Veulens worden bij ons tussen 9 en 12 maanden afgespeend, afhankelijk van wat het beste is voor moeder en kind. Als ze ongeveer een jaar oud zijn mogen ze ons erf verlaten. Heb je interesse in Vito? Neem dan gerust contact op of kom eens kennis maken!

LJP Bonny's Gioia

Op 14 mei was Bonny aan de beurt, zij beviel van een merrie! Na 12 (!!) hengstjes op rij de afgelopen jaren, zijn wij super super blij dat we nu een eindelijk weer eens een merrietje mochten verwelkomen. En wat doet ze het goed en wat is ze prachtig. Echt een kleine prinses <3.  Ze is net als haar halfbroertje Vito zilverappel zwart van kleur. Mogelijk wordt ze ook nog roan, zoals haar moeder, maar dit wordt dan pas later zichtbaar.

We noemen haar Gioia, wat vreugde betekend. Een hele passende naam voor een merrieveulen die eindelijk onze hengstenreeks heeft doorbroken 🙂 

Op dit moment komt Gioia niet beschikbaar voor de verkoop, we willen eerst graag zien hoe ze zich ontwikkeld om eventueel op termijn haar moeder Bonny op te volgen.

LJP Zoey's Durante

Als laatste in deze mei lichting veulens is op 17 mei Zoey’s veulen geboren. Nou is elke geboorte en eerste levensdagen bij de veulens altijd spannend, maar deze was extra spannend.  Zoey heeft bij haar laatste 2 veulens veel pech gehad. Tot 2 keer toe verloor ze haar veulen aan 2 totaal verschillende dingen. Gelukkig verloopt alles nu voorspoedig en mag ook Zoey genieten van een prachtig gezond hengstveulen! Voor ons heerlijk om haar weer als moeder te mogen zien, want als iemand daar goed in is, is het Zoey wel!

We hebben hem Durante genoemd, wat ‘volhardend, kordaat en uithoudend’ betekend. Dit vonden we mooi van toepassing na alle tegenslagen uit vorige jaren, dat we Zoey als moeder nog niet hebben opgegeven. Met dit prachtige veulen als resultaat! Overigens zullen we met een DNA test zijn kleur moeten gaan laten bepalen, want of hij dubbel creme draagt of een combi van creme en zilver, kunnen we op dit moment niet zien. 

Ben jij nou opslag verliefd geworden op deze prachtige, lieve zachtaardige jongeman? Durante is beschikbaar voor de verkoop. Ook hij blijft natuurlijk nog lekker lang genieten bij ons in de kudde, onder moeders vleugels. Als hij ongeveer een jaar oud is mag hij naar een nieuw huisje. Heb je interesse of wil je graag kennis komen maken? Neem gerust contact op!

Verwacht begin juli: Bella x Sunny

Bella verwacht begin juli (of eind juni als ze wat vroeger is) haar veulentje van Sunny! Die zal na geboorte hierbij komen te staan. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.