Onze merries

Op deze pagina stellen we u graag voor aan de merrie’s in onze fokkerij. Elke merrie is met zorg geselecteerd op haar unieke eigenschappen of bloedlijnen. 

S.C. Faemina

Faemina was onze aller eerste Kentucky Mountain Horse fokmerrie, een mooie grote merrie van maarliefst 1,60m, red chocolate van kleur. 

Faemina heeft al vele prachtige veulens voortgebracht, waarbij formaat de laatste jaren een groot kenmerk was bij haar veulens. Steevast geeft zij stabiele nakomelingen met goed gangwerk en een fijn karakter.

Faemina is niet gauw bang, en is in staat de kudde te besturen op een wijze en betrouwbare manier. Dit maakt haar uniek in wie zij is, een echte rots in de branding! Onder haar leiding is de kudde een fijne groep, de jonge veulens schuilen het liefste bij haar, we noemen haar ook wel eens moeder-overste!

 

Little's Black Misty

Ondanks dat Misty inmiddels met ‘fok-pensioen’ is verdient zij zeker een plekje op deze pagina. Misty is een belangrijke merrie geweest in de opbouw van onze kudde, en is tevens een paard wat vele mensen die ons al hebben bezocht zullen herkennen. Misty is namelijk één van de paarden die vaak ingezet wordt voor proefritjes. Een super betrouwbare merrie die een ieder die de heerlijke extra gang van de Mountain Horses wil ervaren goed kan laten voelen. 

Van Misty hebben we momenteel 2 nakomelingen in onze fokgroep lopen, omdat we haar lijnen en wat zij doorgeeft zo bijzonder vinden dat we dit ook voor de toekomst willen bewaren. Misty is met haar 1,55m zeker niet de kleinste en is een sterk solide paard met een gouden karakter en een super tolt. 

LJP Misty's Black Lily

Lily is een dochter van onze merrie Misty, en de Duitse hengst Blue Mountain Spirit. Lily lijkt erg veel op Misty, zowel in uiterlijk als in doen en laten. Hoewel zij een stuk jonger is en nog veel moet leren, verwachten we dat ze steeds meer op haar moeder zal gaan lijken. In 2019 kreeg ze haar eerste veulen, en inmiddels verwachten we haar 3e veulen dit jaar.

Lily is een heerlijk rijpaard, met een sterke tölt. Ze is een fijngevoelig paard wat haar heerlijk maakt om mee te werken. We zijn ontzettend blij dat we haar als fokmerrie hebben om de schoenen van haar moeder Misty te kunnen vullen!

 

Take Five - Zoey

Zoey is 1 van onze prachtige Kentucky Mountain Horse merrie’s, die al jaren steevast kwaliteitsveulens geeft. 

Zoey is een rustige en stabiele factor in de kudde, die niet snel van haar stuk gebracht kan worden. Ze is absoluut niet dominant en en een echte mama voor haar kroost. Zoey is ook onze kleinste merrie, met slecht 1,42m. Maar dat weerhoud haar er niet van om grote veulens te krijgen, die bijna altijd de 1,50m voorbij gaan!

Zoey is drachtig voor 2023 van onze hengst Sunny. Met hem heeft ze vorig jaar een onwijs leuk hengstveulen gehad (hij is nog beschikbaar, zie aanbodpagina), dus we wilden de combinatie graag herhalen. 

MVF Easter Parade - Star

Star, 1 van onze weinige zilverappel zwarte paarden! Hoewel dit de meest bekende kleur is van de Mountain Horses, is Star bij ons de enige. 

Niet alleen in haar kleur is ze uniek bij ons, maar ook zeker in haar bloedlijnen. Ze is één van de weinige paarden in Europa die de oude Mountain Pleasure Horse lijnen in zich hebben, en daardoor heel belangrijk voor onze fokkerij. Stars Moeder, Bourbon Manhattan, is een dochter van de Mountain Pleasure Horse foundation hengst Mountain Bourbon,  en tevens ook Foundation merrie Fancy Lady Scarlet. Deze lijnen zo dichtbij in de stamboom zijn uniek in Europa en binnen het ras. 

Naast deze bijzondere eigenschappen is Star een hele lieve zachte merrie, die heel prettig te rijden en en zeer sterk gangwerk heeft. 

Star heeft vorig jaar een hengstveulen gehad, genaamd Vito. Hij is beschikbaar voor de verkoop, meer informatie zie de aanbod pagina.

 

Gem's Silver Bells - Bonny

veulenbon

In 2009 kwamen onze aller eerste geïmporteerde Mountain Horses aan uit Amerika, en Bonny was er daar 1 van. Deze mooie zilverappel zwart roan merrie met haar eigen uitgesproken karakter heeft een mooie plaats ingenomen in onze fokgroep. Ze heeft mooie bloedlijnen, waarin 4 van de 5 zonen van Tobe voorkomen.  

Bonny is een wat pittigere dame, maar nooit gemeen. Na haar eerste 2 veulens heeft ze een tijd geen veulens gehad, omdat ze niet zo voor het moederschap gemaakt was toen ze nog jonger was. 

Na jaren hebben we het nog eens geprobeerd, om te zien of ze het nu anders zou beleven. En dat deed ze! Van een merrie die het moederschap echt niet leuk vind, heeft ze zich nu ontpopt tot een hele blije goede moeder, die graag zelfstandige veulens op de wereld zet. Haar nakomelingen zijn heel populair en doen het super bij hun nieuwe eigenaren! Bonny is drachtig van Rocket, een combinatie die ons al meerdere keren heel erg blij heeft gemaakt. Het veulen komt waarschijnlijk beschikbaar voor de verkoop.

Dobbin's Bella Amore

Bella is onze lang verwachte droom, die een aantal jaar geleden in vervulling ging! 

In 2012 is ze geboren in Amerika, bij Acadiana’s Stables. Op slag verliefd, dit was het bonte paard wat we nog misten! We kochten haar toen ze pas 3 dagen oud was. Ze groeide op in de heuvels van Kentucky en kwam naar Nederland toen ze bijna 4 jaar oud was. Ze heeft zich ontwikkeld tot een heerlijk rijpaard, en bleek ook nog een uitmuntende moeder te zijn die prachtige veulens voortbrengt. 

in 2019 gaf zij ons een valkbont merrieveulen, Birdy (zie foto), die ook aan zal blijven aan toekomstige fokmerrie, om naast haar moeder het aantal bonte Mountain Horses in Europa wat te doen groeien!

Bella is dit jaar drachtig van Rocket, en haar veulen zal beschikbaar zijn voor de verkoop. 

 

LJP Misty's Royal Camilla - Myla

Myla is inmiddels al weer bijna 5, de laatste nakomeling van onze merrie Misty. Myla is eigenlijk alles wat we hoopten uit de combinatie van Sunny en Misty, en daarom was de beslissing snel gemaakt dat ze voorlopig zou blijven om te zien of zij in de toekomst een aanvulling kan zijn in onze fokgroep. 

Myla is een flink paard en die momenteel tussen de 1,55 en 1,60m meet. Ze heeft een relaxt karakter, en daarnaast de prachtige palomino kleur van haar vader mee gekregen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.