Over Leonie

Ik ben Leonie de Jong-Prins,  inmiddels een paar jaar getrouwd met mijn man Anton, en samen zorgen wij dagelijks voor onze paarden.

 

In 2009 heb ik van Gangenpaarden Reestdal opgericht, en organiseer ik alle cursussen, lessen en trainingen die door ons aangeboden worden.

 

Als 14 jarig meisje kwam ik terecht bij Singlefooters Nederland, waar ik een aantal jaar heb gereden, en veel heb geleerd over gangenpaarden en fokkerij. Daar kocht ik ook mijn eerste paard, een hengstveulen uit een kruising American Saddlebred x Singlefooter. Na onze verhuizing naar Drenthe kwamen daar langzaamaan wat paarden bij, en heb ik eerst gangenpaard kruisingen gefokt. Na een paar jaar wilde ik meer, de kruisingen waren niet tolt-zeker, en besloot om voor de Mountain Horses te gaan. Niet lang daarna is Gangenpaarden Reestdal officieel van start gegaan!

 

Met inmiddels ruim 15 jaar gangenpaarden ervaring op zak, vele paarden ingereden en ingetölt, meerdere reizen naar Amerika inclusief bezoeken aan de kampioenschappen en volgen van lessen daar, heb ik een brede basis op kunnen bouwen voor het uiteenzetten van lesprogramma’s en trainingen. Het mooie aan paarden is, dat je nooit uitgeleerd bent, en ook ik leer elke dag nog bij van de paarden waar ik mee werk, en de cursussen en lessen die ik zelf nog altijd blijf volgen.

 

Mijn trainingsmethodes vanaf de grond kennen een natural horsemanship grondslag, waarbij ik niet één vaste methode aanhang.  Door de tijd heen heb ik van de diverse bekende trainers cursussen gevolgd en zo mijn eigen spreekwoordelijke gereedschapskoffer gevuld, en mijn eigen methodes opgepakt. Omdat wij al jarenlang tussen de jonge paarden zitten, is de kennis wat betreft opvoeding en onderlinge relatie tussen mens en paard sterk aanwezig, en ook hier in geef ik graag begeleiding!

 

Onder zadel ben ik na mijn ervaringen in Amerika terecht gekomen bij de klassieke dressuur en het rechtrichten. Zo is het gekomen dat mijn lessen en cursussen een wat klassieke insteek hebben gekregen, en dat ik de waarde van enige dressuurmatige basis voor elk paard erg belangrijk vind. Op dit vlak zorg ik ook dat ik bij blijf leren en ontwikkelen, zodat ik hier in een goede begeleiding kan blijven bieden.

 

Voor mij is balans in alle opzichten de leiddraad. Balans tussen ruiter en paard, mentale balans, fysieke balans, en vul verder maar in.  De holistische benadering die ik graag gebruik is voor mij essentieel, en dit zien mijn klanten terug in mijn trainingen, lessen en cursussen. Ik wil iedere combinatie een stap verder helpen, en zal er alles aan doen om dit te kunnen blijven doen!

 

‘C.V.’ 

2003-2006: Werken en rijden bij Singlefooters Nederland

2006-2009: Hobbymatig fokken van gangenpaarden kruisingen

2006-2010: Afgerond studie Commerciele Economie. Tijdens studie diverse cursussen gevolgd o.a.:

 • EHBO-paard
 • Diverse lessen Emiel Voest
 • Diverse lessen Monty Roberts methode

2009: Start Gangenpaarden Reestdal

2009-2011: 3 reizen naar de USA, 2 maal naar de wereld kampioenschappen om te kijken en te leren, volgen van diverse lessen.

2011:

 • ECS1 Equine Cranio Sacral door Maureen Rogers
 • Meerdaagse cursus Didactiek bij Paard Centraal

2012: 

 • Examinors clinic Rocky Mountain Horse
 • Opleiding Kunstmatige inseminatie bij paarden

2013:

 • Clinic Larry Whitesell, Gangenpaarden trainer USA met klassieke achtergrond
 • Lessen klassieke dressuur bij Ton Duivenvoorde (t/m 2015)

 2014:

 • Opleiding paarden bewegingstherapeut bij Moravita (geen examen gedaan)
 • Aantal lessen bij Bo Nolten aan de hand werken’
 • Clinicdag Anna HOlstermann gangenpaarden trainer Duitsland.
 2018:
 • Deelname cursus bij Marion Alblas
2019:
 • Online cursus TAKT academy rechtrichten
 • Instructiepsychologie door Rico Schuijers
 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.