Fokkerij voor Rocky-, Kentucky-, en Spotted Mountain Horses

De Mountain Horse is een uniek en zeldzaam gangenpaarden ras, afkomstig uit Noord Amerika. Een echt familiepaard, met een zacht en sensibel karakter, betrouwbaar, open en werkwillig. Hun comfortabele extra gang maakt ze een genot om te rijden. Laat je verrassen door deze bijzondere paarden!

Wij fokken dit ras met veel liefde en streven altijd naar verbetering. Onze inmiddels bewezen fokgroep bestaat uit gezonde dieren met mooie eigenschappen en gezonde bloedlijnen. We hebben 2 gecertificeerde bewezen dekhengsten die ook ter dekking staan voor externe merrie's. Regelmatig bieden wij uit eigen fok paarden te koop aan, zodat iedereen kan genieten van dit prachtige ras!

Onze veulens krijgen een goede basis mee. Elk veulen leert op zijn of haar eigen tempo om overal aangeraakt te worden, voetjes op te tillen, halstertje om, meelopen aan het halster, etcetera. Ook maakt elke veulen in de eerste maanden van zijn of haar leven een trailerritje samen met de moeder. De sterke basis zien we terug in de reeds volwassen paarden die hier als veulen hun leven zijn begonnen!
De veulens blijven tot minimaal 10 maanden oud bij hun moeder, net zoals dit in de natuur gaat. Afspenen is op die leeftijd geen issue meer, want ze zijn al losgeweekt van hun moeder op hun eigen tempo. Dit geeft ze tevens een sterke basis met veel zelfvertrouwen.

Ontdek Gangenpaarden Reestdal

Dekhengsten
 
Dekhengsten
2 gecertificeerde Rocky Mountain Horse dekhengsten ter dekking
Training
 
Training
Op beperkte schaal bieden wij training aan voor paarden die de tölt nog moeten leren of problemen hebben met de tölt. Lees er hier meer over!
Cursussen & Lessen
 
Cursussen & Lessen
Kijk hier voor ons aanbod in cursussen & lessen

Training, cursussen en lessen


Door de jaren heen hebben wij een brede kennis en ervaring opgebouwd over training van gangenpaarden, en in het speciaal de Mountain Horse. We kijken naar het hele plaatje, deze holistische benadering past bij ons, want zonder blij paard geen blije ruiter. Naast de gangspecifieke training zijn we ook breder opgeleid en kunnen het paard op meerdere vlakken helpen ontwikkelen tot de 'happy athlete' die alle rijpaarden zouden moeten zijn. Wij bieden beperkte ruimte voor paarden die nog moeten leren tölten, of die problemen hebben met hun gangen.

Naast de training bieden we diverse mogelijkheden om als ruiter kennis op te bouwen. U kunt bij ons terecht voor:
- Groepscursussen praktijk & theorie
- Individuele cursussen praktijk & theorie
- Losse praktijklessen op eigen paard of op 1 van onze paarden
- Instructeurscursus Inzicht in tölt

Delen van kennis over de tölt vinden wij een heel belangrijk onderdeel, en dit deel is dus ook door de jaren heen gegroeid binnen ons bedrijf. U kunt meer informatie vinden over het aanbod dat we bieden verderop deze website, en u kunt ook altijd contact opnemen met uw specifieke vraag.