Zomeracademie

** VOLGEBOEKT**

Dit jaar komen we met een nieuw concept: de zomeracademie. De cursus begint in april en eindigt in augustus/september. Al jaren blijkt dat wanneer je oefeningen herhaald, en zorgt voor een stok achter de deur, het geleerde beter blijft hangen, en je meer progressie maakt. Wil je dus écht vooruitgang boeken met je paard dit jaar? Geef je dan op voor de zomeracademie! 

Na jarenlang cursussen te hebben gegeven krijgen we een steeds beter beeld van wat mensen én hun paarden eigenlijk nodig hebben. Een intensieve meerdaagse cursus zorgt vaak voor een piek in de progressie, en een piek in de motivatie van de eigenaar. Helaas houd een piek nooit aan, en zien we te vaak dat mensen weer terugvallen in hun eigen oude bekende patronen. Deze cursus hebben we zo opgebouwd dat je het geleerde echt gaat toepassen, en dat het je nieuwe normaal gaat worden. Leer nieuwe patronen aan en geef jezelf en je paard een echte boost!

Het eerste weekend gaan alle combinaties, ongeacht hun ervaring, bezig met grondwerk, gedrag en eventueel longewerk. Door kleine groepen kunnen we iedereen op hun eigen niveau begeleiden. Waarom beginnen we op de grond? Heel vaak zien we dat problemen in de training, hun basis vinden op de grond. Kleine dingen die daar niet gezien worden, kunnen onder zadel tot trainingsblokkades leiden. Ook zien we vaak, dat de kennis van correct longewerk beperkt is, terwijl onze paarden hier juist zoveel aan kunnen hebben. We combineren tijdens de gehele zomeracademie praktijk en theorielessen met elkaar, wat zorgt voor afwisseling en een groot leerbereik. Door onze jarenlange ervaring met opvoeding van paarden kunnen wij ook helpen bij diverse gedragsproblemen. 

In weekend 2 en 3 gaan we bezig met verdieping. Dit zal per groep verschillen, en ook per persoon. Bij veel animo worden de jonge onbeleerde paarden in een aparte groep geplaatst, maar dit is niet noodzakelijk. In het verleden hebben we gezien dat gemengde groepen ook enorm veel van elkaar kunnen leren. Je leest het goed: je paard hoeft dus nog helemaal niet onder zadel te zijn om mee te doen aan de zomeracademie! Sterker nog: voel je vooral welkom. Jouw jonge paard kun je zo de best mogelijke begeleiding bieden. Om mee te doen aan de zomeracademie moet je paard minimaal 2,5 jaar oud zijn.

Weekend 1: Grondwerk, gedrag, longeren 

Weekend 2: Verdieping 1 

Weekend 3: Verdieping 2 

Donderdagmiddag t/m zaterdag ochtend

Kosten: € 1200,- incl. 2 tussentijdse zoomsessies in mei en juli waarbij video’s insturen mogelijk is.

Data praktijkdagen zomeracademie 2022:

28 t/m 30 april, 23 t/m 25 juni en 11 t/m 13 augustus


De trainingsweekenden starten op donderdag en eindigen op zaterdag. Op donderdagochtend arriveer je met je paard, en we starten ’s middags met het programma. Vrijdag hebben we de gehele dag om aan de slag te gaan en op zaterdag gebruiken we de ochtend. Op zaterdagmiddag kun je dan weer in alle rust richting huis.

Heb je vragen of wil je je opgeven voor de Zomeracademie? Email dan gerust naar info@gangenpaardenreestdal.nl of vul onderstaan formulier in!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.