Zomeracademie

Meld je nu aan voor de nieuwe zomeracademies van 2023

Wil je meer weten? 1 februari geven wij een gratis info-webinar waarin we alles vertellen over de zomeracademie, en waar je al je vragen mag stellen m.b.t. de zomeracademie!  **Klik hier**

Vorig jaar zijn we gestart met een nieuw concept, de zomeracademie. Deze was ontzettend succesvol en heeft meerdere enthousiaste combinaties een enorme boost gegeven in hun band met hun paard, en hun ontwikkeling samen. Lees hier ervaringen van enkele deelnemers van vorig jaar.

De cursus begint in april en eindigt in augustus/september. Al jaren blijkt dat wanneer je oefeningen herhaald, en zorgt voor een stok achter de deur, het geleerde beter blijft hangen, en je meer progressie maakt. Wil je dus écht vooruitgang boeken met je paard dit jaar? Geef je dan op voor de zomeracademie! 

Na jarenlang cursussen te hebben gegeven krijgen we een steeds beter beeld van wat mensen én hun paarden eigenlijk nodig hebben. Een intensieve meerdaagse cursus zorgt vaak voor een piek in de progressie, en een piek in de motivatie van de eigenaar. Helaas houd een piek nooit aan, en zien we te vaak dat mensen weer terugvallen in hun eigen oude bekende patronen. Deze cursus hebben we zo opgebouwd dat je het geleerde echt gaat toepassen, en dat het je nieuwe normaal gaat worden. Leer nieuwe patronen aan en geef jezelf en je paard een echte boost!

Het eerste weekend gaan alle combinaties, ongeacht hun ervaring, bezig met grondwerk, gedrag en eventueel longewerk. Door kleine groepen kunnen we iedereen op hun eigen niveau begeleiden. Waarom beginnen we op de grond? Heel vaak zien we dat problemen in de training, hun basis vinden op de grond. Kleine dingen die daar niet gezien worden, kunnen onder zadel tot trainingsblokkades leiden. Ook zien we vaak, dat de kennis van correct longewerk beperkt is, terwijl onze paarden hier juist zoveel aan kunnen hebben. We combineren tijdens de gehele zomeracademie praktijk en theorielessen met elkaar, wat zorgt voor afwisseling en een groot leerbereik. Door onze jarenlange ervaring met opvoeding van paarden kunnen wij ook helpen bij diverse gedragsproblemen. 

In weekend 2 en 3 gaan we bezig met verdieping. Dit zal per groep verschillen, en ook per persoon. We hebben dit jaar 2 groepen:

Jonge paarden groep: Centraal staat, opvoeding, basistraining, opstart zadelmak maken basis onder zadel. Leeftijd voor deze groep is minimaal 2,5 jaar  (basis onder zadel wordt enkel getraind met paarden boven 4 jaar. 

Rijpaarden groep: Paarden die onder zadel minimaal de basis beheersen, combinaties die zelfstandig los rond kunnen rijden in een rijbak (ben je hier nog niet, meld je dan aan voor de jonge paarden groep). 

 

Weekend 1: Grondwerk, gedrag, longeren 

Weekend 2: Verdieping 1 

Weekend 3: Verdieping 2 

Donderdag ochtend t/m zaterdag ochtend

Kosten: € 1400,- incl. 1 webinar voorafgaand aan het eerste weekend en 2 tussentijdse webinars in mei en juli waarbij video’s insturen mogelijk is.

Data praktijkdagen zomeracademie 2023: Deze worden eind februari bepaald door degene die zich inschrijven voor 15 februari. Iedereen die zich dan heeft aangemeld ontvangt een datumprikker en daarmee plannen we de weekenden in.

 

De trainingsweekenden starten op donderdag en eindigen op zaterdag. Op woensdagavond arriveer je met je paard, en we starten donderdagmorgen met het programma. ZOwel donderdag als vrijdag hebben we de gehele dag om aan de slag te gaan en op zaterdag gebruiken we de ochtend. Op zaterdagmiddag kun je dan weer in alle rust richting huis.

Heb je vragen of wil je je opgeven voor de Zomeracademie? Email dan gerust naar info@gangenpaardenreestdal.nl of vul onderstaan formulier in!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.