Meerdaagse praktijkcursus grondwerk, leiderschap en opvoeding

De titel zegt het al, we gaan in deze cursus aan het werk vanaf de grond, vanuit Natural Horsemanship oogpunt. We gaan kijken naar de verhouding tussen jou en je paard. Wie heeft er de leiding? Ben jij dat, of heeft je paard eigenlijk de leiding in sommige situaties? Vaak sluipt het erin, je paard beukt je nogal makkelijk omver, of blijft niet even rustig naast je staan als je een hek open moet maken of even met een stalgenootje staat te kletsen. Dit soort kleine dingen zijn situaties waarin je paard eigenlijk de leiding neemt. Als jij dit kunt ombuigen, en jij krijgt de leiding van je paard, dan zul je merken dat de band en samenwerking tussen jullie nog veel sterker zal worden!

In deze cursus gaan we een goede basis leggen in het losse grondwerk in de roundpenn. Deze lessen volg je uiteraard met je eigen paard, maar er zullen ook enkele lessen gegeven worden met onze eigen paarden. Dit helpt je om meer inzicht te krijgen in wat je precies overbrengt. Naast het grondwerk hebben we nog een afwisselend programma met leuke uitdagingen voor jou en je paard.

De cursus begint op dinsdag om 12 uur, en eindigt op vrijdag om +/- 12 uur. Je paard krijgt uiteraard een paddock ter beschikking met ruimschoots ruwvoer.

Je paard moet minimaal 2 jaar oud zijn om deel te mogen nemen aan deze cursus. De cursus is geschikt voor zowel jonge paarden als reeds volwassen paarden.

Kosten € 450,- per combinatie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.