Ervaringen Zomeracademie

Jessica, deelneemster Zomeracademie 2022:
In 2022 heb ik mee gedaan aan de zomeracademie van Gangenpaarden Reestdal. Sinds de aanschaf van mijn eerste gangenpaard Faero ga ik bijna elk jaar een paar dagen op cursus met hem. Dat voelt een beetje als vakantie. Leuke mensen, interessante trainingen op en rond het paard en een prachtige groene locatie in het mooie Drenthe. Dagen lang praten over gangenpaarden en daarnaast ook heel veel lachen, lekker eten en genieten. Maar ook na drie dagen weer naar huis en dan proberen vast te houden wat je geleerd hebt.
Afgelopen jaar was daar de zomeracademie. De kans om dat wat je leert te bestendigen door vaker terug te komen op de les locatie in Zuidwolde. Dit jaar had ik mijn jonge merrie Kate bij mij.  Leonie zag direct dat ik mijn taal aan moest passen aan Kate. Waar dat bij Faero helemaal vanzelf gaat en hij reageert op heel kleine bewegingen en intentie, ging dat bij Kate nog helemaal niet zo makkelijk. Toen we eenmaal samen een taal hadden gevonden had ze eigenlijk al heel snel een zadeltje op. En niet veel later stapte ze rustig rond met mijn dochter van 11 op haar rug. De kleine stapjes in de zomeracademie, de online cursus, thuis oefenen en dan weer terug naar de zomeracademie om nieuwe dingen te leren maakte het ontzettend leuk en leerzaam. De lessen zijn aangepast op het niveau van de ruiter en het niveau van de paard. Dat maakte het voor mij extra interessant, want geen twee paarden zijn gelijk. Elke keer kom ik weer met waardevolle inzichten en tools thuis. 

Mariska, deelneemster Zomeracademie 2022:
Als nieuweling in de gangenpaarden wereld, besloten om de zomeracademie te volgen. Helemaal geen spijt van. Het was super leuk en gezellig maar bovenal erg leerzaam! 

Leonie is echt een vakvrouw met bereveel kennis en ervaring, welke ze met liefde deelt aan de deelnemers. Superveel geleerd, van zowel het werken op de grond als onder het zadel. Samen met m’n paard grote stappen gezet waar ik nu iedere dag van profiteer. De relatie met mijn paard is verbeterd. Ik ben grondwerken echt leuk gaan vinden! En we hebben grote verbeteringen aangebracht in de tolt, met name mijn balans, houding en zit zijn verbeterd. De cursus zelf is fijn opgezet, heel afwisselend, met theorie en praktijk. En ook de paardjes genieten van deze cursus, er wordt goed voor ze gezorgd. Ik kom graag terug.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.